Hirdetés

Kína megállítaná a mesterséges intelligenciával gyártott kamu híreket



|

2020-tól jelezni kell, ha egy videó készítéséhez mesterséges intelligenciát vagy virtuális valóságot használtak.

Hirdetés

A kínai hatóságok még jobban odafigyelnek a jövőben az online terjedő tartalmakra. A hamis híreket tilos lesz terjeszteni vagy nyilvánosságra hozni, ide pedig minden idesorolandó, aminek a készítéséhez mesterséges intelligenciát vagy virtuális valóságot használtak. 

Hirdetés

Ezen technológiák használatát a nem átverésre összeállított tartalmaknál is egyértelműen jelezi kell, ha valaki ezt elmulasztja, azt gyakorlatilag bűnözőként kezelik. 

Az új törvény január 1-től van érvényben, a szolgáltatások már mindennel tisztában vannak. A kormány a deepfake jelenségtől tart igazán, vagyis attól, amikor mesterséges intelligenciával hoznak létre valódinak tűnő videót, amiben olyat mond egy-egy ember, ami a valóságban nem hangzott el. 

A kínai kormány szerint a deepdake technológia a nemzetbiztonságra is veszélyt jelent, illetve felborítja a társadalmi stabilitást és rendet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.