Hirdetés

Kína aggasztónak tartja, hogy az NVIDIA felvásárolta az ARM-et



|

A kínai állami média szerint a felvásárlás után sok kínai cég bajba kerülhet, mivel elvágják őket az ARM-hez köthető chipektől.

Hirdetés

Alig pár napja vált hivatalossá, hogy az NVIDIA 40 milliárd dollárért felvásárolja az ARM Limitedet, ami így kikerül a japán SoftBank vállalat kezéből. Bár könnyen lehet, hogy az ARM neve nem ismerős sokaknak, valójában hatalmas horderejű megállapodásról van szó, ugyanis az ARM technológiájára és az ő chipjeikre temérdek mobiltelefon, tablet és konzol épít, a tech-ipar egyik ütőerének számítanak. Nem véletlen tehát, hogy Kína eléggé ideges lett a megállapodást követően. 

Hirdetés

Az állami hátterű Global Times egyenesen arról írt, hogy a felvásárlás "aggasztó" a jelenlegi amerikai-kínai viszonyok tükrében - itt nyilván a gőzerővel dübörgő kereskedelmi háborúra gondoltak, ami olyan cégeket igyekszik bedarálni, mint például a Huawei. Véleményük szerint az Egyesült Államok megkísérel számos kínai vállalkozást elnyomni, azzal pedig, hogy az ARM amerikai kézbe kerül a kínai tech-vállalatok minden bizonnyal nagy hátrányba kerülnének a piacon.

Nem csak a Huawei, hanem az összes olyan kínai tech-vállalat, ami szerepel az Entity List nevezetű listán (ami az USA nemzetbiztonsági érdekeit veszélyeztető személyeket és szervezeteket tartalmazza) könnyen abban a helyzetben találhatja magát, hogy az amerikaiak teljesen elszigetelik őket az ARM technológiáitól, ami gyakorlatilag ellehetetlenítené ezeknek a cégeknek a működését. Az ARM-hoz köthető technológiákat használó európai vállalatok is nehézségekbe ütközhetnek majd, ha termékeiket a kínai piacra akarják szállítani. Könnyen lehet tehát, hogy a kínai cégeknek meg kell majd találniuk az ARM alternatíváját. 

Az ARM akvizíciója persze nem egyik napról a másikra történik meg, erre a következő 18 hónapban kerül sor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.