Hirdetés

Elkészült az első kínai DRAM-gyár



|

A CXMT az egyetlen kínai cég, amely be tudta fejezni a DRAM-gyárát, a termelés el is indult.

Hirdetés

A CMXT (ChangXin Memory) hivatalosan is az első és eddigi egyetlen kínai DRAM-gyártó, amely meg tudta kezdeni a memóriák gyártását. Elkészült a vállalat Fab 1-es gyárüzeme és kutatás-fejlesztési részlege. 

Hirdetés

Az üzem havi 20 000 ostyát termel, a jövő év második felére ez a szám 40 000-re emelkedik. Míg a CMXT előre halad, a többi kínai memóriagyártó kénytelen volt bezárni, vagy fényévekre van a gyártástól. 

A CXMT 19 nm-es technológiát használ LPDDR4-es és DDR4 8 Gbit DRAM termékekhez, a gyár pedig 3000 dolgozót és a családjukat tudja tökéletesen ellátni. Főként Dél-Koreából és Tajvanról toboroznak mérnököket. 

Több kínai cég is igyekezett saját DRAM chipeket tervezni és gyártani, a kereskedelmi háború óta pedig Kína számára még égetőbb a haladás kérdése. A JHICC ugyanakkor feladta, miután az amerikai kormány azzal vádolta, hogy üzleti titkokat lopott a Microntól. 

A másik kínai cég a piacon a Tsinghua Unigroup, az viszont csak 2021-re készül el a gyárával, és 3-5 év múlva termelhet normális mennyiségben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.