Hirdetés

Kína összehangolta a saját operációs rendszerét és processzorát



|

A kínai Zhaoxin processzorok már a Kínában fejlesztett UOS operációs rendszerrel is működnek.

Hirdetés

A MyDrivers jelentése szerint a kínai szakemberek sikeresen összehangolták a Kínában gyártott Zhaoxin processzorokat az országon belül fejlesztett Unity Operating System rendszerrel. 

Hirdetés

Nem túl meglepő módon Kína minél előbb szeretne technológiailag függetlenedni Amerikától, mindez pedig egy fontos lépés a folyamatban. A kínai vezetés három éven belül hazai gyártású termékekre cserélne minden PC-s hardvert és szoftvert, ami Kínán kívülről származik. 

Az UOS fejlesztői KaiXian KX-6000 és KaiSheng KH-30000 processzorokat használtak, ezek 16 nm-es, 8-magos chipek, maximum 3 GHz-es órajellel. A chipgyártó ugyanakkor már következő-generációs fejlesztésekben gondolkozik. 

A Zhaoxin és a Tongxin Software a jövőben együtt folytatják a munkát az optimalizálások miatt, és a Loongson, FeiTeng, ShenWei, Kunpeng és Hygon lapkák támogatásán is folyik a munka. Az UOS idővel teljesen cseréli majd a Windowst az országban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.