Hirdetés

2021-ben már 7 nm-es processzorokat hoz a kínai Zhaoxin



|

DDR5-támogatással érkeznek 2021-ben a kínai Zhaoxin 7 nm-es processzorai.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban sorra világítanak rá a jelentések, hogy a kínai tech vállalatok egyre gyorsabb tempóban zárkóznak fel a régi, etalonnak tekintett cégekhez. A Zhaoxin például egy kínai processzorgyártó, amely már közzé is tette a terveit a következő-generációs processzoraihoz. 

Hirdetés

Kína szeretne függetlenedni az amerikai technológiától, ennek egyik eszköze pedig a Zhaoxin és a processzorkínálata lesz. A fogyasztói piacra a KaiXian chipeket szánják, és bár a jelenlegi KaiXian KX-6000 még 16 nm-es technológiára épít, 2021-re beérheti az Intelt és az AMD-t a cég. 

A KX-6000 sorozaton belül 8 mag, 3 GHz-es órajel jelenti a csúcsot, a TSMC-t azonban már megbízták a KX-7000 chipek gyártásával, amelyek már 7 nm-es technológiával készülnek. 16-ról 7 nm-re ugrani elég nagy dolog, és az órajeleket is alaposan meg tudják emelni. Akár még az Intelt és az AMD-t is beérhetik teljesítményben. 

Az új sorozat új iGPU-t hoz majd magával, DirtectX 12-támogatással, de a PCIe 4.0 és a DDR5 RAM kezelése is megoldott lesz. A Zhaoxin eközben már a 7 nm alatti technológiákon is elkezdte a munkát.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.