Hirdetés

Kínából jött a WannaCry



|

Az üzenetek alapos elemzése után szinte biztosnak tűnik, hogy Kínából ered a zsarolóvírus.

Hirdetés

A Flashpoint elemzői alaposan szemügyre vették azokat az üzeneteket, amelyeket a WannaCry mögött álló hackerek írtak, a zsarolóvírus kíséretére. 

Hirdetés

A WannaCry összesen 28 különböző nyelven tudja magát megjeleníteni a felhasználók gépein, de az angolt és a kínait leszámítva mind gépi fordítás. A kínai szöveg nyelvtanából viszont kiderült, hogy a hackerek kínaiak, de legalább anyanyelvi szinten ismerik a nyelvet. 

Mindezt tovább erősíti, hogy az angol szövegben szokatlan, helytelen szószerkezetek is voltak. 

A WannaCry több mint 200 000 gépet fertőzött meg a világ 150 országában, kormányzatok, egészségügyi intézmények és magáncégek egyaránt megbénultak miatta. Többek között az FBI és az Europol is kutatja a tetteseket. 

Eleinte Észak-Koreára gyanakodtak, de a szakértők szerint az észak-koreai szöveg annyira gyenge gépi fordítása az angolnak, hogy teljesen kizárható az ország érintettsége. 

A hackerek egyébként nem próbálták meg felvenni a kifizetett váltságdíjakat, és igyekeznek rejtve maradni. A szakértők szerint tudják, hogy sokan figyelik őket, és a pénzt követve a nyomukra bukkanhatnak. Éppen ezért ha okosak, akkor csendben rejtőzködnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.