Hirdetés

Kiszivárgott az Intel Core i9-9900F



|

Felbukkant a SiSoft Sandra adatbázisában a Core i9-9900F: a szorzó nem korlátlan, és nincs integrált GPU sem.

Hirdetés

Az Intel mostanában előszeretettel játszik a 14 nm++ technológiával készülő processzoraival, egyre több olyan van, ami nem kínál integrált grafikus vezérlést. Ilyen a Core i5-9400F vagy pedig a korlátlan szorzóval rendelkező, de szintén iGPU nélküli Core i9-9900KF. Furcsa módon a Core i9-9900KF a gyakorlatban drágább, mint a teljes csomagot garantáló Core i9-9900. 

Hirdetés

Ez utóbbinak lesz a leegyszerűsített verziója az új Core i9-9900F, ami nemrég felbukkant a SiSoft Sandra adatbázisában. Apró érdekesség, hogy egy Core i5-9400F korábbi boncolása bebizonyította: az integrált GPU-nak továbbra is van hely, vagyis nem új tervezésről van szó, csupán olyan chipekről, amelyek hibás iGPU-val érkeznek. A gyártási hiba ellenére ezek még eladhatóak ebben a formában, megfelelő haszonnal. 

A Core i9-9900F elvileg ugyanúgy 8-magos és 16-szálas lesz, az L3 cache mérete 16 MB. Korlátlan szorzó nincs, illetve az órajelek is csökkenhettek, 3,1 GHz-re. 2 vagy 4 mag mellett viszont elérhető lesz az 5 vagy 4,8 GHz-es órajel. Azt egyelőre senki sem tudja, hogy ezek az adatok pontosak-e, de az Intel a megjelenésig eleve bármin változtathat. Az mindenesetre egyértelmű, hogy jönnek az iGPU nélküli Core processzorok. Csak az a kár, hogy a vételáruk nem lesz alacsonyabb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.