Hirdetés

Kiszivárgott az Intel közelgő Comet Lake processzorcsaládja



|

A kínálat alját egy 4-magos, 129 dolláros CPU jelentheti majd az új szériában.

Hirdetés

Lehet, hogy az Intel a mainstream kategóriában régóta 14 nm-en ragadt, de azért a következő-generációs Comet Lake processzorcsalád egész ígéretesnek tűnik, feltéve, hogy a specifikációkat és árakat is figyelembe vesszük. 

Hirdetés

Mérési eredmények nincsenek egyelőre, de számos processzor árai és tulajdonságai kiszivárogtak. Konkrétan 13 eltérő Comet Lake lapkáról tudni egyelőre, ebből 12-nek már az árát is. A részletes táblázat ide kattintva érhető el. 

Többen azért is találják izgalmasnak ezeket a chipeket, mert bár az első mérési eredményekre még várni kell, az nyilvánvaló, hogy a Ryzen lapkák végre kapnak pár új riválist. Az AMD-nek pedig az inteles felhasználók is megköszönhetik, hogy az árazásokat újragondolja az Intel. A csúcsot jelentő Core i9-es vonalat leszámítva pedig UHD 730 grafikával is számolhatunk. 

Némi rossz hír azért, hogy elvileg az új chipekhez az új LGA1159-es platform kell majd, ami új, DDR4-3200-at támogató lapkakészletet is igényel. 

A megjelenés idejéről egyelőre nincs szivárgás, de szinte biztos, hogy idén jönnek az új CPU-k. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.