Hirdetés

Kiszivárgott, hogy mennyire erős a GeForce RTX 3090



|

Olyan diák kerültek elő a bemutató előtt, amelyekből kiderül, hogy mekkora teljesítményfölénnyel rendelkezik az NVIDIA GeForce RTX 3090.

Hirdetés

Magyar idő szerint este 18 órakor kezdődik az NVIDIA nagy bemutatója, amelyen lerántja a leplet az Ampere-alapú, GeForce RTX 30-as szériás videokártyákról is. Ebben az írásunkban elárultuk, hogyan követheted majd élőben a rendezvényt és a bejelentéseket. Addig pedig miért is ne szivárgott volna ki, hogy mire lesz képes a GeForce RTX 3090? A csúcsot jelentő kártyáról teljesítményadatok bukkantak fel, kiszivárgott prezentációs vázlatok formájában. Persze egyelőre semmi sem hivatalos. 

Hirdetés

Több szivárogtató is egyetért azonban abban, hogy a számok hitelesek, bár a szakértők azért arra figyelmeztetnek, hogy hamis is lehet az anyag. Mint ismert, a GeForce RTX 3090-et 5248 CUDA-mag, 1695 MHz-es órajel, 24 GB GDDR6X @ 19,5 Gbps memória, 384 bites memóriabusz, 936 GB per másodperces memória-sávszélesség és 350 wattos TDP jellemzi. 

A teljesítményt pedig három játékban lemérve láthatjuk Ezek alapján az RTX 2080 Ti-t az RTX 3090 kétszeresen veri a Controlban, de a Minecraft és a Wolfenstein: Youngblood kapcsán is igen erősen ráver. Ezek mindegyike támogatja az RTX technológiát engedélyezett DLSS-sel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.