Hirdetés

Kiszivárgott, milyen APU-kkal készül 2021-re és 2022-re az AMD



|

A csúcsot egy Zen3+ alapokkal rendelkező, 6 nm-es Rembrandt APU jelenti majd, Navi iGPU-val.

Hirdetés

A _rogame néven ismert szivárogtató jóvoltából kiderült, hogy az AMD milyen APU-kkal készül a 2021-es és a 2022-es évekre.

Az ütemterv alapján jövőre a Cezanne sorozatra számíthatunk, ami a Zen 3 architektúrát Vega iGPU-val párosítja. 2022-ben azonban már jön a Rembrandt, a csúcsot 6 nm-es, Zen 3+ alapokkal rendelkező, Navi2 integrált grafikás chip jelenti majd. 

Hirdetés

Ami a Cezanne-t illeti, 45 és 15 wattos megoldásra is számíthatunk. Utóbbi akár az Apple M1 egyik riválisa is lehet. Mindkettő Zen 3 architektúrát és Vega 7 iGPU-t használ majd. A Lucienne-U ezzel szemben Zen 2-es, 15 wattos APU-kat takar, de szintén 7 nm-en. A VanGogh pedig 9 wattos TDP-t hoz majd, szintén Zen 2-alapokon. 

A Rembrandt-vonal megint 45 és 15 wattos chipeket hoz, de nem csak Zen3+, hanem Navi2 technológiákra is számíthatunk. Ezeket a lapkákat 6 nm-es technológiával gyártja majd a TSMC. Ezek LPDDR5 és DDR5 memóriákat használnak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.