Hirdetés

Kiszivároghattak az AMD laptopos processzorai



|

A játékosoknak és a könnyebb eszközök felhasználóinak is új erőforrásokat hoz az idei év.

Hirdetés

Az AMD csak ma délután tartja a CES 2022-es bemutatóját, ám az Nvidia GeForce RTX 3090 Ti-hoz hasonlóan a VideoCardz a pirosak újdonságai kapcsán is beelőzte a hivatalos műsort egy vaskos szivárogtatással.

A hardveres hírekre specializálódott oldal birtokába jutott ugyanis két fotó, melyeken az AMD 2022-es laptopos processzorai, a Ryzen 6000-termékcsalád képviselői láthatók, minden lényeges specifikációjukkal együtt.

Hirdetés

Az alábbi táblázat 8 db Ryzen H-szériás és 5 db Ryzen U-szériás chipet listáz. Az előbbit a játékosoknak és tartalomgyártóknak szóló laptopokba szánja az AMD, az utóbbiakat pedig a nagy teljesítményű lekönnyített masinákba. A "Rembrandt" Zen 3+ erőforrások túlnyomó többsége már az RDNA 2 GPU-architektúrát használja, de a U-sorozatban még befigyel 3 Zen3-as Vega SoC is.

A Rembrandt APU-k számos technológiai újdonságot hoznak a pirosak laptopos portfóliójába: USB4, PCIe Gen4, DDR5/LPDRR5, WiFi 6e, DisplayPort2 és AV1 támogatás sorakozik a jóságok között.

Fontos persze leszögezni, hogy bármennyire is hivatalosnak tűnnek a képeken szereplő anyagok, ez még mindig nem 100%-os információ, a fentieket csak akkor lehet készpénznek venni, ha az AMD is megerősíti a processzorok érkezését.

Erre viszont valószínűleg nem kell sokat várni, hiszen délután 4 órakor kezdődik az AMD műsora, ami ezen a linken követhető élőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.