Hirdetés

Kiszivároghattak az RTX 3080 Ti specifikációi - újfent a kriptobányászok járhatnak jól



|

Lehetséges, hogy ez a GPU mégsem kapja meg a korábban pletykált, a bányászatot visszaszorítani hivatott korlátozást.

Hirdetés

Hivatalosan még be sem jelentette az Nvidia, de pletykák alapján arra lehet számítani, hogy valamikor még tavasszal megérkezik az RTX 30-as széria következő darabja, az RTX 3080 Ti, ami talán némileg enyhíthet a továbbra is problémás készlethiányon. Valószínűleg sok játékos már várja is az új kártya megjelenését, azt remélve, hogy egy korlátozás miatt az sem lesz a kriptobányászok kedvence, de sajnos most úgy tűnik, korai volt az öröm.

Hirdetés

A jelek szerint ismeretlen forrásból megszerezte a VideoCardz csapata az RTX 3080 Ti specifikációit, illetve egy fényképet is közzétett, amelyen állítólag az új Ampere GPU-t láthatjuk.

A kép alapján az új kártya egyébként 1365 MHz-en fut alapjáraton, de ezt fel lehet turbózni 1665-ig, a 16 GB-os GDDR6X memória pedig gyárilag 1188 MHz-en ketyeg. Az órajelek szerint tehát a 3080 Ti gyengébb lesz, mint a sima 3080-as és a 3090-es, de ez egyébként is várható volt. Annak viszont nem fognak örülni a játékosok, hogy az új GPU 118,9 Mh/s hash rate-tel képes bányászni az Ethereum nevű kriptovalutát, emiatt a kártya népszerű lehet a bányászok körében is.

Habár azt érdemes megjegyezni, hogy a képen is látható hash rate-et némi optimalizációt követően sikerült elérni, miután a TDP-t 278 Wattra, a memória órajelét pedig 21,4 Gbps-re állították.

Időközben egyébként némileg pontosabb megjelenési dátumokról is elkezdtek pletykálni. Ha hihetünk az új információknak, akkor az RTX 3080 Ti május 25-én, a valamivel gyengébb RTX 3070 Ti pedig június elején debütálhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.