Hirdetés

Kiszivárogtak a Core i9-es CPU-k és a Z390-es platform



|

A jelentések szerint az átlagfelhasználókhoz is eljutnak végre a Core i9-es CPU-k, bár az Intel picit trükközik a névadásokkal.

Hirdetés

A WCCFTech jelentése szerint az Intel arra készül, hogy hamarosan kiadja a Z390-es lapkakészletet, illetve mainstream jelleggel is útjára indítja a Core i9-es asztali processzorokat. 

Hirdetés

Az Intel persze trükközik picit a névadási szokásaival. A Z390 például alapvetően a jelenlegi Z370 lapkakészlet átcímkézett változata lesz, miután az Intel rájött, hogy a 14 nm-es gyártósorok már nem bírnak további szabad kapacitással. 

A Z390-es chipset alapvetően olyan funkciókat hoz majd el a Z370-re építve, amik arról még hiányoznak, de egyébként már az Intel kínálatában (például a H370-en) megjelentek. Ilyen lesz az 802.11ac-s WiFi, a Bluetooth 5.0, a vezeték nélküli AC adapter és a maximum 6 darab USB 3.1 (második generáció) port. 

Egyelőre csak a 8-magos, 16-szálas Core i9-9900K-ra, a 6-magos, 12-szálas Core i7-9700K-ra és a 6-magos, 6-szálas Core i5-9600K-ra számíthatunk, de vélhetően a Core i3-as szériában is lesz valami újdonság. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.