Hirdetés

Kiszivárogtak a Radeon RX 3080 specifikációi



|

Állítólag Navi 10-alapú lesz a Radeon RX 3080 videokártya, ráadásul már konkrét specifikációk is vannak.

Hirdetés

Azt már hallottuk, hogy mikor jöhetnek az AMD Navi GPU-k, most azonban konkrét specifikációk is előkerültek egy Navi 10-alapú videokártyáról. Mielőtt azonban jobban belemennénk az adatokba, fontos megemlíteni, hogy az információt a 4channelen tették közzé, ráadásul a szivárogtató azt állítja, hogy az AMD-nél dolgozik. Minderre van esély, de azért sokan szkeptikusak. 

Hirdetés

A megosztott adatok alapján az új Navi GPU az AMD új Draw Stream Binning Rasterizerét használja. Az L1 cache 32 KB-os, az L2 cache 3076 KB-os lesz, 256 bites memóriabusz és 410 GB per másodperces memória-sávszélesség jellemzi majd (a GeForce GTX 1080-nál ez az érték 320 GB per másodperc). 

A Navi 10-alapú Radeon RX 3080 elvileg 1,8 GHz-es órajelen is képes lesz dolgozni, illetve 150 wattos TDP jellemzi. Korábbi információk 8 GB GDDR6-os RAM-ot is emlegettek. A szivárogtató szerint a grafikus vezérlő a Vega 56 és a GeForce GTX 1080 közötti teljesítményre lesz képes, az ára viszont csak 259 dolláron alakul. 

A szivárogtató szerint az információk 99 százalékban pontosak. Ha így van, akkor az NVIDIA kezdhet aggódni, ugyanis az AMD ár-érték arányban egy bajnokot dobhat piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.