Hirdetés

Kitilthatják a Micront Kínából



|

A kínai bíróság az UMC pártján áll, mindez pedig végzetes következményekkel járhat a Micron számára, nem csak jogi szempontból.

Hirdetés

Zuhanórepülést vett a Micron Technology részvény-árfolyama kedden, miután olyan jelentések bukkantak fel, hogy a vállalatot ki is tilthatják Kínából, a világ legnagyobb félvezető-piacáról. 

Hirdetés

A kínai bíróság ugyanis a tajvani UMC félvezető-gyártó javára ítélt egy szabadalmi perben, amit a cég a Micronnal szemben folytatott. A bíróság egy előzetes végzést adott ki, amelyben leállítja 26 Micron-termék forgalmazását. Mindez a DRAM- és a NAND flash-termékeket is érinti, legalábbis az UMC közleménye szerint. 

A Micron eközben azt állítja, hogy még nem olvasta a végzést, ezért véleményt sem mond a helyzetről. Mindez nem sokat segített a tőzsdei pánikon: az árfolyam 8 százalékot zuhant. 

A Micron egyébként azzal vádolja az UMC-t, hogy köztes félként segített ellopni a cég szellemi tulajdonát, amely kínai DRAM-gyártókhoz került. A nagy gond az, hogy a kínai piac a Micron 2017-es árbevételének több mint felét termelte meg. A chipek leginkább a fogyasztói elektronikai termékekbe és a PC-iparba kerülnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.