Hirdetés

Kitolhatja a laptopod üzemidejét a Windows 10



|

Új funkcióval korlátozza a háttérben működő programokat a Windows 10 16176-os buildje.

Hirdetés

A Windows 10 következő nagy frissítésébe olyan funkció kerülhet, amely megnyújthatja a laptopok és a táblagépek üzemidejét. 

Hirdetés

A Microsoft újdonsága jelenleg Power Throttling néven fut, és arra tervezték, hogy korlátozza a háttérben futó programok és folyamatok erőforrásait. Ez azt jelenti, hogy aki komolyan beleveti magát a multitaskingba, az nagyobb üzemidőre számíthat. 

Nem kell azonban kivárni a Redstone 3-at az érdeklődőknek: a funkció igazából már a Windows 10 16176-os előzetes buildjében elérhető, vagyis elég az Insider programba belépni hozzá. 

A funkció jelenleg kizárólag az Intel Skylake és Kaby Lake processzorokat támogatja, ugyanis az Intel Speed Shift technológiája nélkül nem működik. A jövőben más CPU-kat is támogathat mindenesetre. 

Természetesen az új funkció nem lövi ki a háttérben futó programokat, valójában inkább az előtérben lévőnek ad prioritást és erőforrást. Vagyis a CPU energiahatékony módban futtatja a háttérfolyamatokat: a zene és a videó tovább megy, de az erőforrásigényes folyamatok lassabban fejeződnek be. 

Mivel kísérleti a funkció, ezért lehetnek még hibák - ezért is kapták meg csak a tesztelők egyelőre, és le is tiltható. A funkció a végleges megjelenéskor új nevet is kap.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.