Hirdetés

Komoly emelkedésnek indultak a memóriaárak



|

Az elmúlt két hét alatt nagyjából 20 százalékos emelkedés volt tapasztalható, de ha Dél-Korea és Japán nem oldja meg a nézeteltéréseit, az egekbe is kilőhetnek a vételárak.

Hirdetés

Míg a legtöbben Amerika és Kína kereskedelmi háborújára figyelnek, addig Dél-Korea és Japán is elindított egy saját kereskedelmi háborút, ami komoly hatással lehet többek között a memóriapiacra. Ennek előzményeiről részletesen is beszámoltunk korábban. Mi történt azóta? 

Hirdetés

Miközben 2019 tavaszára igen kedvező mélységekbe zuhantak az SSD-k és a DRAM chipek vételárai, addig az elemzők egy ideje már várható emelkedésekre figyelmeztetnek. A Dél-Korea és Japán közötti helyzet miatt ez most felgyorsulhat

Ami azt illeti, a DRAMeXchange szerint az összehasonlításokhoz használt 8 gigabites DDR4-es DRAM chipeknek a vételára az utóbbi egy hét alatt 14,6 százalékot, július 5. óta 23 százalékot emelkedett. Ennek az oka egyik oldalról Dél-Korea és Japán kereskedelmi háborúja, a másik oldalról a Toshibánál tapasztalt korábbi áramszünet, termeléskiesés. Szintén nem segít, hogy mostanában eleve nőtt a kereslet a DDR4-es memória iránt, például a Ryzen 3000-es CPU-k megjelenése miatt. 

Mindennek hatására a memóriák és a fogyasztói eszközök (az okostelefonok is) egyaránt drágulhatnak a következő hetekben. A Bernstein elemzője, Mark Newman egyenesen arra figyelmeztet, hogy rövid idő alatt újra 2017-es árakkal számolhatunk. Mások pedig arról beszélnek, hogy ha a Samsung vagy az SK Hynix megérzi a kereskedelmi háború hatásait, a DRAM-árak az egekbe ugorhatnak

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.