Hirdetés

Komoly étvággyal érkezhet az Intel új csúcsprocesszora



|

Ha hihetünk a legújabb pletykának, nem az i9-12900KS lesz a zöldek kedvenc CPU-ja.

Hirdetés

Az Intel jelenlegi legerősebb processzora az általunk is tesztelt i9-12900K, amely 3,2 GHz-es alap és 5,2 GHz-es boost órajellel dominálja a mezőnyt, a kékek azonban már a januári CES 2022-n megerősítették, hogy az i9-12900KS képében egy még izmosabb változat is készülőben van.

Ennek kapcsán osztott meg néhány beszédes adatot a közismert szivárogtatónak számító momomo_us, aki többnyire a hardvergyártóknál dolgozó belsős forrásaitól szerzi az értesüléseit.

Hirdetés

Momomo_us szerint az Intel új csúcsragadozója 3,4 GHz-es alap és 5,5 GHz-es boost órajellel érkezik, ami már méltányolható előrelépés az i9-12900K-hoz képest. A nagyobb teljesítmény viszont nagyobb étvággyal jár majd: a PBP (Processor Base Power) 150W lehet, az MTP (Maximum Thermal Power) pedig a 260W-ot is elérheti.

Ez azt jelentené, hogy a PBP 25, az MTP pedig 19W-tal múlná felül a K-s kiadás értékeit, ami önmagában ugyan nem nagy ugrás, a 260W-os csúcsfogyasztás viszont rekordnak számítana a kereskedelmi forgalomban kapható asztali processzorok között. A valós fogyasztás pedig akár jóval magasabb is lehet ennél, hiszen némely LGA 1700-as alaplapok akár 1000W-ot is képesek a CPU rendelkezésére bocsátani, így az a TDP-limit eléréséig szabadon szippanthatja fel a plusz wattokat.

A szivárogtató azt is tudni véli, hogy az i9-12900KS 750 dollárba (nettó 236 ezer forintba) kerül majd, vagyis jóval drágább lesz az 589 dolláros i9-12900K-nál. Momomo_us ezt a Bottom Line Telecommunications nevű viszonteladó adatbázisára alapozza, amiből az is kiderült, hogy leghamarabb márciusban kerülhet boltokba a kékek új bajnoka.

Mint minden pletykát, ezt is csak saját felelősségre érdemes fogyasztani, ugyanakkor a momomo_us által megosztott számok abszolút reálisnak tűnnek, így könnyen lehet, hogy végül bevéshetünk majd egy újabb strigulát a szivárogtató sikeres jóslataihoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.