Hirdetés

Komoly gyorsulást ígér az új, belépőszintű MacBook Pro



|

A 2019-es, 13 hüvelykes MacBook Pro belépőszintű változata akár 83 százalékkal is gyorsabb lehet a méréseken az elődjéhez képest.

Hirdetés

Az Apple nemrég jelentette be, hogy frissíti a MacBook Airt és a 13 hüvelykes MacBook Prót. Az utóbbi belépőszintű változatát már egy Intel Core i5-8257U CPU hajtja, ami a Core i5-8250U felújított változata. Az alap órajel 1,6 GHz-ről 1,4 GHz-re csökkent, de a maximum 3,9 GHz-re emelkedett. A hűtés persze már egy másik kérdés. 

Hirdetés

Az Intel mindenesetre az UHD Graphics 620-at Iris Plus Graphics 645-re cserélte, így a MacBook Pro grafikában is erősített. Hasonló a forgatókönyv az eggyel erősebb modellnél, amibe Core i7-8557U CPU kérhető. 

Az Apple azt ígéri, hogy az új, 13 hüvelykes MacBook Pro belépőszintű kiadása akár kétszer gyorsabb is lehet az elődjéhez mérten. A Geekbench adatbázisa ezt bár nem erősítette meg, azért a 83,4 százalékkal jobb többmagos teljesítménye nem lehet olyan nagy a panasz.

Sajnos az egymagos feladatoknál már nem ilyen látványos az előrelépés: csak kevesebb mint 10 százalékos a plusz teljesítmény. A többmagos gyorsulás pedig összességében nem megdöbbentő dolog, hiszen a régi modellbe 2-magos CPU-t építettek, az új pedig 4-magossal nyitja a kínálatot. Az viszont kétségtelen, hogy igazat mondott az Apple: az új modell gyorsabb, mint a régi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.