Hirdetés

Komoly kibertámadás áldozatává vált az Nvidia



|

Bár több forrásból is pletykálják, nincs bizonyíték arra, hogy az esetnek köze lenne az orosz-ukrán konfliktushoz.

Hirdetés

Az Nvidia szóvivője hivatalosan is megerősítette, hogy a cég infrastruktúráját hackertámadás érte, az incidenst jelenleg is vizsgálják.

Bár az eset egybeesik Ukrajna lerohanásával, az orosz hackercsoportok pedig híresek arról, hogy globális akciókat hajtsanak végre kormányzati vagy nagyvállalati célpontok ellen, egyelőre nem talált bizonyítékot a vizsgálat arra, hogy ők állnának a támadás hátterében.

Hirdetés

Bár konkrétumokat nem árultak el, a Telegraph értesülései szerint az elmúlt két napban az Nvidia levelezése és a fejlesztői eszközök is elérhetetlenek voltak. Hogy ezeket a támadók szabotálták-e, vagy az Nvidia lőtte le őket, mielőtt a behatolók hozzáférnének szenzitív adatokhoz, az nem derült ki, de belső források szerint a vállalat belső rendszereit teljes egészében feltörték.

Bár elképzelhető lenne, hogy orosz hackercsoportok támadást indítsanak nyugati nagyvállalatok ellen az amerikai és európai kormányok által bevezetett szankciók miatt, egyelőre senki nem vállalta magára az akciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.