Komoly sérülékenységet talált a Windowsban a Google

|

A Microsoft szerencsére gyorsan befoltozta a biztonsági rést.

A Google Project Zero csapata az elmúlt idők egyik legkritikusabb sérülékenységét fedezte fel a Windowsban, erről pedig Tavis Ormandy adott hírt korábban a Twitteren

Hirdetés

A szakértő kitért arra is, hogy a sérülékenység az alapértelmezett telepítés mellett is adott, és még csak ugyanazon a LAN-on sem kell lenni a kiaknázásához. 

Bár mindez már a részletek nélkül is nagyon rosszul hangzik, a Google a szokásai szerint 90 napot ad a cégeknek arra, hogy befoltozzák a réseket, mielőtt azokat nyilvánosságra hozná. A cél az, hogy nyomást gyakoroljanak minden fejlesztőre, és a felhasználók védve maradjanak. 

A Microsoft szerencsére nagyon gyorsan reagált a történtekre, és időközben már be is foltozta a rést, amely a Windows Defenderen keresztül tette lehetővé a távoli kódvégrehajtást. Természetesen mindenki gépén helye van a frissítésnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!