Hirdetés

Könnyebb lesz javítani a Microsoft Surface eszközeit



|

A Microsoft által tervezett szerszámokkal a gyárihoz hasonló állapotba hozhatják a meghibásodott laptopokat és tableteket a különböző szervizek.

Hirdetés

Miután az Apple nemrég engedett a rá nehezedő nyomásnak, új lendületet kapott az amerikai right-to-repair mozgalom, aminek támogatói azért küzdenek, hogy gyakori készülékcserék helyett minél jobban javíthatók legyenek az elektronikai eszközök, lehetőleg a vásárlók részéről, otthon is. Így egy másik nagy gyártó, a Microsoft is tett azért, hogy kisebb eséllyel kelljen újat vásárolnia azoknak, akiknél tönkrement az egyik laptop, vagy tablet.

Hirdetés

Ennek érdekében az iFixittel működnek együtt, akik elsősorban arról híresek, hogy otthoni és foglalkozásszerű javításokhoz is gyártanak és forgalmaznak szerszámokat, ennek kapcsán pedig gyakran szétszerelik a legújabb kütyüket és értékelik, mennyire könnyen szerelhető egy-egy eszköz. A Microsoft Surface termékcsaládjának tagjai sokszor nem teljesítenek kifejezetten jól ezeken a teszteken, mivel a gyártáskor sok alkatrészüket beragasztják a helyükre. Ezért is jelentős előrelépés, hogy a redmondi cég saját maga tervezett a szerelésükhoz használható szerszámokat, amiket az iFixiten keresztül különböző szervizek vásárolhatnak meg.

Így a korábban kifejezetten nehéz javításokat, mint a fent említett ragasztások megbontását, majd helyreállítását is a gyárihoz nagyon hasonló vagy azzal megegyező minőségben végezhetik el a szakemberek, akikhez az elromlott gépek tulajdonosai fordulnak. A program nyitányaként három ilyen szerszám kerül gyártásba, ezek közül kettő a Surface Pro 7+, a Surface Pro 8, és Pro X kijelzőjének eltávolítására és a javítás utáni visszaragasztására szolgál. A harmadik, a Surface Battery Cover pedig a Surface Laptop 3, Surface Laptop GO, SE, és Studio modellek szerelésekor lehet hasznos, és az alaplapot, valamint más érzékeny alkatrészeket véd meg attól, hogy a szerelő véletlenül kárt okozzon bennük javítás közben.

Ez ugyan a felhasználóknak abban nem segít, hogy otthon, maguk szerelhessék meg eszközeiket, de az iFixit megígérte, hogy erre a továbbiakban is adnak tippeket. Ezzel együtt a Microsoft programja jobb esélyt ad a túlélésre azoknak a gépeknek, amiket szervizbe visznek tulajdonosaik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.