Hirdetés

Könnyedén futtathatóak lesznek Linux programok a Windows 11-nek köszönhetően



|

Az operációs rendszer kiszivárgott verzióját tesztelve úgy tűnik, hogy a Windows 11 kedvezni fog a Linux-felhasználóknak.

Hirdetés

Már tényleg nem kell sokat várni a Windows 11 hivatalos bemutatójára, hiszen június 24-én fogja tartani a Microsoft a kapcsolódó hivatalos videókonferenciát. Az operációs rendszer egy tesztverziója viszont nemrégiben kiszivárgott, így természetesen sokan próbálgatják, hogy vajon mire lesz képes a Windows 11, illetve megéri-e majd frissíteni a Windows 10-ről.

A Microsoft közben arra törekszik, hogy az interneten elérhető Windows 11 forrásfájlokat eltüntesse, már a cég jogi osztálya is mindent megtesz a cél érdekében.

Hirdetés

Ezúttal a Windows Latest csapata azt tesztelte, hogyan működik az operációs rendszer felújított Display Driver Modelje, amely többek között ahhoz is szükséges, hogy különböző Linux alkalmazások legyen futtathatók a gépen.

A csapat tesztjei alapján az úgynevezett WSLg, vagyis a WSL (Windows Subsystem for Linux) GUI támogatás elérhető lesz a Windows 11-en a kiszivárgott verzió alapján, ez a lehetőség pedig jelentősen megkönnyíti majd a Linux applikációk futtatását. A rendszer a jelek szerint támogatja a hardveres gyorsítást, illetve a mikrofonokat, így az audio felvételek lehetőségét is Linuxon keresztül.

A WSLg rendszerét a Microsoft már tavaly bemutatta, és egy korai tesztverziója idén áprilisban volt elérhető Windows 10-en. Az újításról bővebben vélhetően a június 24-i, hivatalos Microsoft konferencián többet is meg fogunk tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.