Hirdetés

Konzolos játékosoknak és e-sportolóknak szánja új monitorait a Philips



|

Két új Momentum monitort jelentetett meg a Philips. A jelszó: nagyobb, hangosabb, gyorsabb. Mutatjuk, mit tud az óriás és a sportos modell.

Hirdetés

Már áprilisban is érkezett Philips Momentum monitor, amelyet már akkor is a következő generációs konzolokhoz, tehát az Xbox Series X-hez és a PlayStation 5-höz ajánlottak. A most bemutatott új modelleket szintén erre a piacra lőtték be, ráadásul néhány területen ismét tudtak nagyot, valamint meglehetősen hangosat gurítani.

Hirdetés

Momentum 558M1RY: óriási monitor óriási hanggal

A Momentum 558M1RY 55 hüvelykes, tehát 139,7 centiméteres képátlós óriás, UltraClear 4K panellel (3840x2160 képponttal), DisplayHDR 1000 támogatással. Ez utóbbi segítségével könnyen állíthatjuk a monitor HDR megjelenítését játékra, filmre, képnézegetésre optimalizált módok, valamint egy personal beállítás között, de persze a HDR ki is kapcsolható.

A 4000:1 kontrasztarány, 4 ms GtG válaszidő, Adaptive-Sync, valamint csatlakozástól függően 60-120 Hz képfrissítés mellett a kifejezetten alacsony bemeneti késleltetést emelték ki a Philips virtuális sajtóeseményén. HDMI használatakor mindössze 2,5 milliszekundum, míg DisplayPort csatlakozásnál csupán 1,5 ms az input lag, amely valóban jól hangzik, főleg a gyors reakciókat igénylő akciójátékoknál.

Külön kiemelték a monitor hangbeli képességeit. Ugyan megszokhattuk, hogy a kijelzőkbe épített hangszórók csak amolyan marketing-extrának számítanak, és a vékony dobozhang helyett úgyis szinte mindenki külső hangszórókat használ, de itt kíváncsiak leszünk egy teszt során a saját audióképességekre. Tévés piacra most dolgozik ugyanis először a prémium audiofil berendezéseiről híres Bowers & Wilkins, és az 558M1RY modell alá egy tiszteletet parancsoló, 40W 2.1 DTS soundbart építettek, amely 50Hz és 20kHz közötti frekvenciákon dolgozik.

Több előre definiált hangképet választhatunk ki például autóverseny-, kaland- és akciójátékokhoz, filmekhez és zenéhez. Mondjuk jó kérdés, miben más egy akciójáték hangképe egy akciófilménél, de majd ezt is meglessük (remélhetőleg) teszten - a gyártó neve mindenesetre valóban jól hangzik, tehát valószínűleg ugyancsak jól hangzik a monitor is.

A kijelző 3 szélére építették be a környezetet megvilágító Ambiglow effektet, amely a megjelenített tartalomhoz igazítva "kiterjeszti" a képen látható színvilágot.

Momentum 278M1R: e-sportra termett kijelző

Jóval kisebb, de persze még így is méretes a 27 hüvelykes 278M1R, amelyet e-sporthoz, ezen belül akció-, sport- és fps-játékokhoz ajánl a gyártó. Itt a rugalmas kezelés is fontos szempont, ezért a stabil talpon -5 és 20 fok között dönthető és 33 fokban oldalra hajtható a monitor. A 4K felbontás mellé 60Hz képfrissítés és alacsony bemeneti késleltetés jár, a két HDMI porttal több bemeneti forrást is kezel egyszerre. Itt is van hangszóró, bár persze már kissé óvatosabb kivitelben, a DTS kompatibilis sztereó egység 2x5W teljesítményű. Itt ráadásul az Ambiglow a monitor mind a négy szélére felkerült (bár esélyesen kikapcsolható, mert egy e-sport esemény színpadán fura lenne vele szembevilágítani a közönséget).

Az 558M1RY ajánlott végfelhasználói ára 1299 euró és még ebben a hónapban rendelhető lesz, míg a 278M1R 449 eurós ajánlott áron júliusban érkezik. A Philips a holland MMD segítségével fejlesztett Momentum sorozatot további tagokkal is tervezi bővíteni, az ígéretek szerint hasonlóan erős specifikációkkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.