Hirdetés

Korábban érkezhetnek a 12. generációs Intel-processzorok



|

Az eddig pletykáltnál hetekkel hamarabb futhatnak be a kékek újdonságai.

Hirdetés

Az Intel következő generációs csúcsprocesszorairól legutóbb néhány napja adtunk hírt, amikor az Ashes of Singularityben felbukkant egy igencsak bíztató benchmark. A pontszámok alapján az Alder Lake zászlóshajója alaposan ráverhet az AMD Ryzen legerősebb variánsára, így még izgatottabban várhatjuk a generációváltást.

A rajt kapcsán korábban november 19-ről szóltak a jelentések, most azonban úgy tűnik, hogy ennél jóval korábban válnak elérhetővé az újdonságok.

Hirdetés

Az új dátum november 4. lehet, míg a hivatalos termékbejelentésre és az előrendelési ablak megnyitására október 27-én kerülhet sor. Mindezt két forrásból rakta össze a tech sajtó. Elsőként a VideoCardz jelentette, hogy az MSI egy ingyenes upgrade kitet kínál azoknak, akik a meglévő Coreliquid hűtőikkel szeretnék használni az LGA 1700-as Alder Lake processzorokat.

Az erről szóló hírlevél azt írja, hogy az igénylések leadására november 4-étől lesz lehetőség, ami arra utal, hogy ekkor érkeznek maguk a CPU-k is.

A VideoCardz ezért rákérdezett a dologra a meg nem nevezett forrásainál, akik végül meg is erősítették, hogy november 4-én érdemes számítani a 12. generáció piaci rajtjára.

Ami pedig az előrendelést illeti, erről a Wccftech vezető szerkesztője, Usman Pirzada írta meg a Twitteren, hogy október 27-én nyitja meg az Intel, a korábban pletykált Innovation című eseménnyel egy időben.

Az Alder Lake kapcsán egyébként eddig három, K-szériás SKU-ról szólnak a pletykák: az i9 12900K-ról 16 maggal és 24 szállal, az i7-12700K-ról 12 maggal és 20 szállal, valamint az i512600K-ról 10 maggal és 16 szállal, míg a TDP mindháromnál 125 W lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.