Hirdetés

Korábban érkezhetnek a 13. generációs Intel processzorok



|

Az Alder Lake CPU-k még el sem érték az üzemi hőfokot, de máris a Raptor Lake-ről szólnak a pletykák

Hirdetés

Az Intel néhány hete leplezte le a 12. generációs processzorait, az Alder Lake-sorozatot. A hibrid CPU-k csúcsát képviselő i9-12900K-t azóta mi is teszteltük, a pletykák viszont már ráfordultak a kékek jövőre érkező újdonságaira.

Ezúttal a közismert szivárogtató momomo_us osztott meg egy Twitter-posztot, amelyből arra következtethetünk, hogy még egy évig sem kell várunk a Raptor Lake processzorok debütálására.

A kódolt bejegyzésben egy dinoszaurusz és egy hal látható, mindkettő mellett a Q3 felirattal, ami 2022 harmadik negyedévére, vagyis a július-augusztus-szeptemberi időszakra utal.

Hirdetés

A dinoszaurusz ugyebár adja magát, de a hal sem nehéz feladvány: ez minden bizonnyal a Fishawk Falls platformot, az Intel nagy teljesítményű asztali rendszerekbe (HEDT) szánt megoldását jelképezi a Sapphire Rapids CPU-kkal.

Ha a kékek következő generációs üdvöskéi valóban a harmadik negyedév során futnak be, még egy szeptemberi rajt esetén is csak 11 hónap telne el az Alder Lake októberi leleplezése és a Raptor Lake 2022-es rajtja között.

Az értesülés akár helytálló is lehet, ha figyelembe vesszük, hogy a hibrid technológiát bevezető 12. generáció utódja valószínűleg egy szolidabb frissítés lesz.

A helyzet érdekessége ugyanakkor, hogy kivételesen még ez a gyors váltás is lassításnak minősülne, hiszen a korábbi évek gyakorlatától eltekintve az Intel az idén csak 7 hónapot várt a márciusban piacra dobott Rocket Lake és az Alder Lake között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.