Hirdetés

Közeledik az AMD-alapú NUC



|

Az ASRock egy módosított terméke állítólag rendes AMD Ryzen processzort használ, így a NUC a jövőben nem feltétlen jelent egyet az Intel CPU-val.

Hirdetés

Az Intel NUC gépei olyan kompakt asztali megoldások, amelyekben Intel CPU dolgozik. A cég le is védette a nevet, vagyis bármilyen gép, ami így néz ki, de nem Intel chip van benne, nem lesz NUC megnevezéssel forgalomban. 

Hirdetés

Van azonban rengeteg olyan mini PC a piacon, ami gyakorlatilag egy NUC, de külsős gyártótól származik. Ezek többsége még mindig Intel CPU-val dolgozik, de mostanában több modellbe is építettek beágyazott AMD Ryzen lapkát. 

A FanlessTech jelentése szerint érkeznek azonban az olyan megoldások is, amelyekbe nem beágyazott, hanem rendes Ryzen processzor kerül. Az ilyen téren megbízható oldal forrásai szerint az ASRock például módosította egy meglévő alaplapját, és a Ryzen Embedded chip helyett szabványos AMD Ryzen CPU-t használ. 

A nevében persze nem lesz ott a NUC kifejezés, és egyelőre azt sem tudni, hogy mennyibe kerül majd a mini PC. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.