Hirdetés

Közeledik az Intel X299



|

Az új lapkakészlet (az Intel X99 utódja) mellett a Core i7-7740K is felbukkant.

Hirdetés

Az Intel következő-generációs HEDT processzorplatformja a Kaby Lake mikroarchitektúrára épül, és Core i7 Kaby Lake-X néven fut. Ez a platform már az új, LGA2066-os foglalatot használja, és értelemszerűen egy új alaplapi lapkakészletet is. 

Hirdetés

Ez utóbbi az Intel X299 Express. A platform az Intel HEDT-t viszi tovább, és memória-sávszélességben is a dupláját kínálja annak, amit az LGA1151 tud. A jelenleg Broadwell-E processzorokat folytatja majd az Intel ezekkel, amelyek most még LGA2011v3-as foglalatot és Intel X99 Express lapkakészletet használnak. 

Az első, már X299-re építő chip is felbukkant már az információkkal párhuzamosan. Ez a négymagos Intel Core i7-7740K, amelynek nincs integrált grafikus vezérlése.

A fogyasztása 112 wattra emelkedett (a Core i7-7700K 91 wattot fogyaszt). Aki hozzáfért egy mintához, az az ASRock X299 Fatal1ty Gaming i7 alaplapon ki is próbálta a SiSoft SANDRA mérésein. A lapka a Ryzen 5 1600X CPU-val van egy súlycsoportban, de elhasalt a Ryzen 7 1800X-hez mérten.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.