Hirdetés

Közelítenek az Intel Gemini Lake processzorai



|

Újabb információk kerültek elő az Apollo Lake CPU-k utódjairól.

Hirdetés

Az Intel a várakozások alapján még az idei évben bemutatja az olcsóbb és alacsony fogyasztású Celeron és Pentium processzorait, amelyek a Gemini Lake kódnevű szériával érkeznek. Ez lesz az Apollo Lake utódja. 

Hirdetés

Az elsősorban olcsó laptopokban és asztali gépekben, valamint hibridekben használt chipekről eddig nem sok minden derült ki, leszámítva azt, hogy az év végéig piacra kerülnek. 

A FanlessTech most több érdekességgel is szolgált. A Gemini Lake mobilchipek 6 wattos fogyasztással rendelkeznek majd, míg az asztali verziók 10 wattossal. 

Az új lapkák kétmagos és négymagos kivitelben lesznek elérhetőek, és Intel Gen9 grafikával érkeznek (éppúgy, mint az Apollo Lake processzorok). 

Nem véletlen, hogy minden tekintetben ekkora az egyezés: a Gemini Lake ugyanarra a 14 nm-es technológiára és 64 bites Goldmont architektúrára épít, mint az Apollo Lake. Az Intel mindenesetre Goldmont Plus névre vált az új sorozatnál. 

Lesz azért némi frissítés is: natív támogatás a HDMI 2.0-hoz. A Gemini Lake chipek 4 MB-os cache-sel rendelkeznek, támogatják a DDR4-es memóriát és a beépített WiFi-t és Bluetooth-t. 

Azt nem tudni, hogy teljesítményben vagy hatékonyságban kínál-e előrelépést majd a Gemini Lake, de a Core M és a Core i processzorokhoz képest mindenképp rosszabb mutatókra kell számítani. 

A Gemini Lake utódja a 10 nm-es Mercury Lake lesz, 2018-ban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.