Hirdetés

Közösen esküsznek a robotgyárak, hogy nem készítenek terminátorokat, amelyek megölnek téged



|

A közös akció inkább baljós, mint megnyugtató, például azért, mert az egyik cégtől el sem ment senki.

Hirdetés

A világ vezető robotikai cégei, köztük a legismertebb: a Boston Dynamics összegyűltek, hogy közös nyilatkozatban ígérjék meg, nem gyártanak majd gyilkos robotokat. Nyílt levelükben emlékeztetnek, hogy a rohamosan fejlődő ipar, illetve az embereket akrobatikus képességben és fizikai erejükben már rég lepipáló robotok könnyen elláthatók fegyverekkel, ám az őket gyártóknak nem ez a célja. Mint írják, a robotokat fegyverrel felszerelni nemcsak veszélyes, de nagyon komoly etikai aggályokat is felvet.

Éppen ezért:

"Megfogadjuk, hogy nem látjuk el fegyverrel a fejlett, mozgóképes, kereskedelmi forgalomban kapható robotokat és a hozzájuk fejlesztett szoftvereket, és másokat sem támogatunk ebben. Ha tehetjük, alaposan megvizsgáljuk, leendő vásárlóink mire szeretnék használni őket, hogy a jövőbeni felfegyverzést is kizárjuk."

Hirdetés

Nagyon szívesen írnánk, hogy ezek szerint minden rendben, nincs itt semmi látnivaló, nem jön el a terminátorok ideje, de mégsem írjuk. Három okból: 

  • A nyilatkozatban csak a kereskedelmi forgalomban kapható, tehát bárki által megvásárolható robotokról van szó, a kormányzati és egyéb "gyanús" üzletekről nincs;
  • A közös fogadkozásból látványosan kimaradt a már eleve baljós Ghost Robotics nevű cég, akik arról híresek, hogy robotkutyákra szerelnek lőfegyvereket, az egyiket nemrég egy hadászati expón is kiállítottak;
  • Várjunk csak, miért, volt szó arról, hogy felfegyverzik a robotokat?!

Nem tisztázódott továbbá hogy mi a helyzet a gépfegyverrel járőröző orosz robotkutyával, illetve az sem, hogy mégis mi volt ez az egész. Szóval köszönjük szépen, de nem lettünk nyugodtabbak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.