Hirdetés

Kritikus hiba van a Windows Serverben, azonnal frissíteni kell



|

A hackerek mindössze 3 másodperc alatt kiaknázhatják a Zerologon sérülékenységet, amit a szakértők a legsúlyosabb biztonsági rések közé sorolnak.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok belbiztonsági minisztériuma egy nagyon súlyos hibát talált a Windows Serverben. A kiberbiztonsági szakemberek felszólítottak minden állami hatóságokat, hogy azonnal telepítsék a Windows Server legutóbbi javítását, és ezt mindenki másnak is javasolják. A kritikus hiba Zerologon néven ismert, és annyira komoly, hogy a 10-es skálán 10-esnek számít, vagyis a legkomolyabb sérülékenységek közé tartozik, ami csak létezik. 

A rendszer Netlogon Remote Protocol részében lévő hiba a hackerek számára lehetővé teszi, hogy a hálózaton lévő összes gép fölött átvegyék az irányítást, és mindehhez még kódokra sincs szükségük, csupán arra a hálózatra kell csatlakozniuk, amin a sérülékeny gép(ek) is vannak. 

Hirdetés

A Windows Server 2008 R2 után minden verzió érintett, a legújabb kiadás is. A Secura biztonsági cég külön hangsúlyozta a frissítés fontosságát: az állításuk szerint mindössze 3 másodperc alatt sikeres támadást hajthatnak végre a hackerek. A szakértők szerint a támadók jelenleg is aktívan kihasználják a hibát, ezért minden cég és felhasználó számára fontos a Windows Server azonnali frissítése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.