Hirdetés

Különleges kamerát kap a Samsung Galaxy S23 Ultra



|

A vállalat saját technológiája végre a saját telefonjában is felbukkan.

Hirdetés

Bár az okostelefon-gyártók évekig próbálták velünk elhitetni, ma már teljesen nyilvánvaló, hogy nem a pixelszám határozza meg a képminőséget. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a legutóbbi MKBHD vaktesztet a Google Pixel 6a nyerte, ami még csak nem is a Pixel 6-ban és 7-ben használt 50 megapixeles, hanem a korábban jól bejáratott 12 megapixeles szenzort használja.

Ezzel együtt természetesen a nagyobb szenzorméret jelenthet komoly előnyt. Még 2022 elején mutatkozott be a Samsung ISOCELL HP1 névre keresztelt 200 megapixeles szenzora, ami akkor a Motorola X30 Pro modellben debütált. 

Hirdetés

A technológia azóta több iteráción is átesett, most pedig végre itt az ISOCELL HP2 kameraszenzor, ami a Galaxy S23 Ultrába kerül majd. Tekintve, hogy még hosszú hónapokra vagyunk a telefon rajtjától, minden bizonnyal másik gyártó készülékében is felbukkanhat a szenzor, különben fölösleges lett volna külön bemutatni.

Az ISOCELL HP2 0,6 mikronos pixelekkel dolgozó szenzor 1/1,3"-os mérete meggyőző, a pixel binningnek köszönhetően pedig 4:1-es összefűzéssel 50 megapixeles, 16:1-es összefűzéssel 12,5 megapixeles fotókat kapunk. Előbbi nappal, utóbbi éjjeli, gyengébb fényviszonyok mellett lehet igazán izgalmas. A Super QPD autofókusz mind a 200 millió pixelt kihasználja a kép élesítéséhez,  a D_VTG technológia pedig kevesebb fényszivárgást, ezáltal a fakó és túlexponált részek csökkenését eredményezi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.