Hirdetés

Külső páncélt is nyomtathatsz a Raspberry Pi köré



|

Valaki olyan házat nyomtatott a lapka PC-hez, amely egyetlen darabból áll, és szerszám nélkül összeállítható.

Hirdetés

A Raspberry Pi-világ kedvelői már megszokhatták, hogy a lapka PC-ből kis kreativitással szinte bármi létrehozható, a DIY-világnak szinte nincsenek korlátai sem. Egy youtuber nemrég úgy döntött, hogy 26 hét alatt 26 különböző házat készít 3D-nyomtatóval a lapka PC-hez, a legújabb megoldása pedig egy darabból áll, és szerszámok nélkül állítható össze. A házat az Autodesk Fusion segítségével tervezte, és egy Prusa I3 3D-nyomtatóval, nagyjából három óra alatt készítette el, miután mindig tanult az előző hibás folyamatokból. 

Hirdetés

Megesett, hogy eltört a túl feszes zsanér, de arra is volt példa, hogy az USB portokhoz ért hozzá a ház. Végül sikerült olyan verziót kreálnia, ami már gond nélkül befogadta a lapka PC-t. 

A ház egyébként inkább nevezhető ketrecnek, hiszen úgy nyújt védelmet az eszköz számára, hogy eközben a hozzáférhetőséget sem gátolja. A tetejére egy kisebb ventilátor is rögzíthető egyébként, és a Thingiverse-en keresztül minden letölthető a 3D-nyomtatáshoz, ami csak szükséges. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.