Hirdetés

Laptopokba érkezik a 6-magos Coffee Lake-H processzor



|

A jelek szerint az Intel alacsonyan tartja majd az új mobilprocesszorok nominális órajeleit.

Hirdetés

Az utolsó simításokat végzi az Intel az egyik nyolcadik-generációs Core i7-es mobilprocesszorán, amely 6-magos, vagyis a Coffee Lake-H lapka képességeit teljesen kiaknázza. 

Hirdetés

Az új chip teljes egészében mobilprocesszor, és a Geekbench adatbázisa szerint 6-magos, 12-szálas, vagyis támogatja a HyperThreadinget. Az L3 cache mérete 9 MB, a nominális órajel pedig 2,60 GHz. 

Az Intel azt tervezi, hogy az új mobilprocesszorok nominális órajeleit alacsony értéken tartja, mindezt pedig a magasabb Turbo Boost órajelekkel kompenzálja 1 vagy 2 mag mellett. 

Az új, laptopokba való CPU ráadásul van annyira erős, hogy a többszálas feladatokban akár a 4-magos asztali processzorokat is megelőzi a 19 129 pontjával. Az egyszálas pontszáma 4013 pont, amit feltehetően az alacsony órajelnek köszönhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.