Hirdetés

Laptopokba jönnek az Intel kilencedik-generációs processzorai



|

A második negyedévben számíthatunk a H szériás Core chipekre, ezekkel kezdi a laptoppiacon a nagy frissítést az Intel.

Hirdetés

Már az idei évben megérkeznek az új laptopokba az Intel kilencedik-generációs Core processzorai. A gyártó ezúttal viszont nem a 15 wattos Whiskey Lake-U chipek folytatásával kezd (ezek vannak a mai vékony és könnyű laptopokban). Ehelyett a 45 wattos, csúcsteljesítményt ígérő Coffee Lake-H széria utódjára koncentrál az Intel. 

Hirdetés

Az Intel azért azoknak is kedveskedett, akik az alacsony fogyasztású lapkákra kíváncsiak. Kiadta ugyanis a Gen11-es grafikájának dokumentációját, amely a közelgő Ice Lake-U szériás processzorokban lesz benne. Azt viszont továbbra sem tudni, hogy ezek a chipek mikor jelennek meg. 

Azt ellenben elárulta az Intel, hogy a kilencedik-generációs Core H szériás lapkár már a második negyedévben megérkeznek

Az új processzorok részletes specifikációit csak a megjelenés előtt teszi közzé az Intel, de egy múlt havi szivárgásnak hála azt már tudjuk, hogy rengeteg újdonságra számíthatunk a Core i5, Core i7 és Core i9 sorozatokban is, 4- és 6-magos modellekkel. 

Az Intel elárulta, hogy mindegyik új CPU támogatja a Thunderbolt 3-at, az Optane memóriát, a WiFi 6 AX200-at, a vezeték nélküli játékot, illetve egyes címeknél 11 százalékkal jobb teljesítményt és akár 34 százalékkal gyorsabb videoszerkesztést is garantál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.