Hirdetés

Laptopokba mennek a Radeon 600 GPU-k



|

A Radeon 600 egy belépőszintű sorozat , és igazából csak egy átmatricázásról van szó.

Hirdetés

Az AMD nagyon szeretné megerősíteni a pozícióját az asztali videokártyák közép- és felsőkategóriájában, de persze azokról az OEM-ekről sem feledkezik meg, amelyeknek szintén sok bevételt köszönhet. 

Hirdetés

Számukra mutatta be nemrég igen nagy csendben a Radeon 600 GPU szériát az AMD, ami az olcsó asztali gépekre és a laptopokra koncentrál. 

Új architektúráról nincs szó, igazából csak az előző Radeon 500-as szériát matricázzák át. Az AMD rendszeresen meglépi ezt az átmatricázást, amikor a gyártók frissítik a gépeiket, és a legújabb alkatrészeket akarják hirdetni a leírásban. 

A Radeon 600-as széria így a következőképp alakul: az eddigi Radeon 550X Radeon RX 640-ként folytatja, míg a Radeon 540X-ből Radeon RX 630 lesz. Az 535-ből 625-öt, az 530-ból 620-at, az 520-ból pedig 610-et csináltak. Mindegyik modell 64 bites memóriabuszt és 2 vagy 4 GB GDDR5-ös VRAM-ot használ. A két legerősebb Polaris 12/23 14 nm-es architektúrával jön, a többi pedig 28 nm-es technológiát kínál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.