Hirdetés

Laptopokba szánt, 6-magos Intel processzorok közelednek



|

6-magos, 12-szálas CPU-k érkeznek a laptopokba - kiszivárgott az Intel menetrendje.

Hirdetés

A még be nem jelentett, 45 wattos Core i7-8720HK 6-magos CPU-t már decemberben kiszúrták, majd a héten a Core i7-8750HK is felbukkant. Most előkerült az Intel menetrendje, amely alapján tényleg érkeznek a 6-magos CPU-k a laptopokba. 

Hirdetés

A ComputerBase által közölt képekből kiderül, hogy legalább két további, laptopokba szánt CPU is lesz. A Core i7-8550H például 2,6 GHz-es alap és 4,3 GHz-es boost melletti órajellel dolgozik. 6-magos és 12-szálas, a cache mérete 9 MB. A Core i5-8400H-nál az órajelek 2,5 és 4,2 GHz-esek, a 4-magos és 8-szálas chipnél a cache mérete 8 MB. 

Mindkettő 35 vagy 45 wattos fogyasztással működik, és Intel UHD 630-as grafikát kínál. Maximum DDR4-2666-os memóriát támogatnak. 

A H szériás processzorok általában a csúcsteljesítményű laptopokba kerülnek bele, amelyeknél nagyobb teljesítményre van szükség, mint amit a lapos és könnyű gépek adnak (azokban 15 wattos, U szériás lapka szokott lenni). Nyolcadik-generációs Core U chipek egyébként már vannak, H szériások még nincsenek a piacon (bár elvileg az AMD GPU-val feltuningolt Kaby Lake-G chipek is ide sorolandóak).  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.