Hirdetés

Laptopszintű teljesítményre kapcsolnak a mobilos tárhelyek



|

A Samsung elindította az 512 GB-os eUFS 3.0 tárhelyek sorozatgyártását - egyes tippek szerint ezek a villámgyors adattárolók kerülnek a Galaxy Note 10-be.

Hirdetés

A Samsung elindította az 512 GB-os eUFS 3.0-s tárhelyek sorozatgyártását (és a 128 GB-os verzió is érkezik). Ezek természetesen abszolút világelső adattárolók, és következő-generációs mobileszközökbe kerülnek. Az eddigi eUFS 2.1 sebességeit megduplázza az új szabvány. 

Hirdetés

A Samsung még 2015 elején szorította sarokba az akkor elterjedt eMMC 5.1-et, amikor bemutatta az 1,4-szer gyorsabb eUFS 2.0-t. Négy évvel később pedig itt az eUFS 3.0, ami már az ultravékony laptopoknál látott teljesítményt ígéri. 

Az 512 GB-os eUFS 3.0 tárhely nyolc réteg ötödik-generációs, 512 gigabites V-NAND-ot használ, csúcsteljesítményű kontrollerrel. Ennek az eredménye az eddiginél is kétszer gyorsabb sebesség, ami 2100 MB per másodperces értéket jelent. Az új megoldás négyszer gyorsabb, mint a SATA SSD-k, illetve 20-szor gyorsabb, mint egy microSD memóriakártya. A prémium okostelefonokra így három másodperc alatt áttölthető a PC-ről egy full HD-s film. 

A szekvenciális írási sebesség 50 százalékkal gyorsult, már 410 MB másodpercenként. A véletlenszerű olvasási és írási sebességek 36 százalékot fejlődtek, a memóriakártyáknál 630-szor gyorsabbak. Egyszerre több komplex program is futhat, remek reszponzivitással. 

Az év második felében 1 TB-os és 256 GB-os kapacitásban is jön az új tárhely. Az újdonság elsőként a Galaxy Foldban, majd a Galaxy Note 10-ben debütálhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.