Hirdetés

Látványosan lenyomta az AMD az Intelt a nagyobb eladóknál



|

A toplisták alapján jóval kelendőbbek a Ryzen processzorok az Intel ajánlatainál.

Hirdetés

Az AMD és az Intel évtizedek óta dúló harca meghatározza a PC-s piacot. A rivalizálást nem is olyan rég még a kékek dominálták, jelenleg azonban a pirosaknak áll a zászló, hála a remekül sikerült Ryzen processzoroknak.

A PC Gamer kicsit beleásta magát a témába, és futott egy kört néhány közkedvelt eladónál, ahol az AMD látványos előnyét mutatják a számok.

Az egyik ilyen a német Mindfactory online számítógépes alkatrészbolt. Itt a júliusban eladott asztali processzorok 76 százaléka az AMD-től származott, míg az Intel megoldásai csak 24 százalékot szereztek a tortából. A kékek azonban még így is örülhetnek, májusban ugyanis még a forgalom 82, júniusban pedig a 85 százalékát birtokolta a nagy rivális.

Hirdetés

Nem kevésbé látványos az AMD előnye az amerikai Amazonnál, ahol a Ryzen különböző modelljei állnak a legjobban fogyó processzorok toplistájának első 5 helyén, míg az Intel mindössze két CPU-val fért be a Top 10-be. A legkelendőbb portéka az AMD Ryzen 5 5600X, az Intel legjobban teljesítő processzora pedig a cikk írásakor a 6. helyezett i5-10600K.

Forrás: Amazon

Hasonló  a helyzet a szintén amerikai Neweggen is. A kifejezetten számítógépes alkatrészekre specializálódott weboldal Top 10-es listán mindössze 3 db Intel CPU-t találunk, a mezőny többi játékosát az AMD adja. A legjobban fogyó processzor itt is a Ryzen 5 5600X, míg az Intel az 5. helyig jutott az i7-11700K-val.

Fontos persze leszögezni, hogy mindez nem mély piaci elemzés, csak néhány népszerű online bolt házi kimutatása, de összességében ebből is megmutatkozik, hogy az AMD nagyon betalált az aktuális ajánlataival.

A világ szeme így most az Intel következő generációs, Alder Lake processzoraira szegeződik, ami a kékek első komolyabb erőfeszítését hozza a big.LITTLe architektúrával. Közben persze az AMD sem ücsörög a babérjain, hiszen a jelek szerint időben érkeznek majd a Zen 4 processzorok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.