Hirdetés

Látványosan zuhannak a DDR5-ös memóriák árai



|

Már egyre inkább megfizethetővé válnak a legújabb, DDR5-ös memóriamodulok.

Hirdetés

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a DDR4-ről DDR5-re való átállás még idén széles körben végbemehet, és a legújabb memóriamodulok hamarosan nem csak a feneketlen pénztárcájú PC-építőket érhetik el. Hogy pontosan miért jó DDR5-re váltani, arról ebben a cikkben hosszan értekeztünk, de a lényeg, hogy szinte bármilyen vadonatúj PC-komponenst veszünk, csak DDR5-ös memóriával használhatjuk ki teljesen a benne rejlő lehetőségeket.

VideoCardz a német ComputerBase nyomán arról számolt be, hogy a DDR5-4800-as memóriákért GB-onként 15 helyett már csak 5 eurót kell fizetnünk, lényegesen kevesebbet, mint a tavalyi év végén. 

Hirdetés

A számottevő árcsökkenés itthon is megfigyelhető: az Árukereső szerint a Kingston FURY Beast 16 GB DDR5 4800 MHz januárban még 60 ezer forintért volt kapható, de ma már akár 40 ezerért is beszerezhetjük.

A videokártyák terén ugyancsak pozitív változás látható, az Árukeresőn legnépszerűbb ASUS GeForce RTX 3060 12 GB januárban még több mint 300 ezer forintba került, ma már ki lehet fogni egyet 210 ezerért is, és a Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC-ért sem kell közel 800 ezret fizetnünk, 430 ezer körül tehetjük a kosárba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.