Hirdetés

Leállították az új Pixelbook fejlesztését, elfelejthetjük a Google hordozható gépét



|

Jövőre mutatkozott volna be a Tensor chippel érkező gép, de a vállalat nem finanszírozza tovább a projektet.

Hirdetés

Bár itthon nem aratott átütő sikert a Chromebook, a világ számos pontján hatalmas népszerűségnek örvendenek a Chrome OS-t futtató, belépő szintű hardverrel szerelt gépek. Elsősorban az oktatásban használják tonnaszám az ilyen masinákat, hiszen olcsóak, könnyű őket kezelni, és bármit képesek futtatni, amire a nebulóknak szükségük lehet.

A saját operációs rendszeréhez a Google is készített már pár ilyen gépet, az utóbbi években azonban elmaradoztak a bejelentések. A legfrissebb hírek szerint a Pixel 6-tal debütáló Tensor chip adta volna a következő masina lelkét, amit 2023-ban leplezett volna le a gyártó, a The Verge azonban arról értesült, hogy időközben lefújták az egészet, a fejlesztőcsapat tagjait pedig átcsoportosították annak ellenére, hogy már előrehaladott állapotban volt a projekt.

Hirdetés

A Google ugyan hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de az átcsoportosításra csak a közelmúltban kerülhetett sor, hiszen a 2022-es Google I/O-n még azt mantrázták, hogy jönnek majd Pixelbookok a jövőben. A döntés mögött minden bizonnyal az áll, hogy a platform az utóbbi időben nem volt kifejezetten népszerű. A Pixel tablet viszont továbbra is készül, októberben remélhetőleg mindent el is árulnak majd róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.