Hirdetés

Lefújta a 20 GB-os GeForce RTX 3080-at és a 16 GB-os RTX 3070-et az Nvidia



|

A jelentések szerint az Nvidia nem elhalasztja, hanem teljesen egészében törli naptárából az említett modelleket.

Hirdetés

Korábban még azt tervezte a gyártó, hogy nagyobb VRAM-kapacitással is kiadja a GeForce RTX 3080 és GeForce RTX 3070 grafikus vezérlőit. Ezeknek az alapváltozata 10 és 8 GB VRAM-ot kapott, és már a bejelentéskor felröppentek a pletykák, hogy ráduplázna a kapacitásra az Nvidia néhány hónappal a megjelenés után. Egészen konkrétan decemberi premiert emlegettek a jól értesült források. 

Hirdetés

A VideoCardz viszont úgy értesült, hogy a sokat pletykált 20 GB-os RTX 3080-at és a 16 GB-os RTX 3070-et teljes egészében lefújta az Nvidia, és már a partnergyártókat is értesítette erről. Konkrétan a termékek elkaszálásáról van szó, tehát nem arról, hogy elhalasztották volna azok piaci megjelenését. 

Ez azt jelenti, hogy a gyártók az összes elérhető GPU-t fel tudják majd használni a jelenleg piacon lévő, bár nagyon nehezen beszerezhető (a kereslet sokkal nagyobb, mint az elérhető készletek) modellekhez. A nagyobb memóriával szerelt verziók elkaszálásának hírét több forrás is megerősítette. Persze az Nvidia hivatalosan eleve be sem mutatta ezeket, így az egész témát érdemes óvatosan kezelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.