Hirdetés

Visszatér a 90-es évek legendás egere



|

A Microsoft IntelliMouse szériája csomó területen úttörőnek számított annak idején. Most újra előkerül, a mai igényekre faragva, és visszafogott dizájnja ellenére játékosoknak is ajánlják.

Hirdetés

1996 előtt egy PC-s egér nagyjából annyit tudott, hogy volt neki 2-3 gombja és egy görgője, és nagyjából mindenki úgy gondolta, hogy ezzel ki is merültek a periféria lehetőségei. A Microsoft által kiadott IntelliMouse volt az a modell, amelyben a görgőt lecserélték optikai szenzorra, és az addigi "félbevágott tojás" forma helyett egy íveltebb, tenyérbe jobban belesimuló dizájnt kapott. Szintén ezen csodálkozhattak rá először a felhasználók a görgőre, amely egyben egy harmadik gombként is működött, valamint a hüvelykujj által elérhető helyen is kaptunk két külön gombot, amik funkcióit akár személyre is szabhattuk. Még a 2000-es évek elején is az IntelliMouse volt az egerek kváziszabványa, bár tény, hogy szép lassan csomóan kezdték másolni a kinézetét, aztán jöttek a perifériagyártók, akik csúcsra járatták az összes funkciót, és a Microsoft egere lassan kikopott a köztudatból.

Hirdetés

Most viszont érkezik egy ráncfelvarrott változat, amely Pro IntelliMouse névre hallgat. A dizájnt csak óvatosan modernizálták, megtartva az eredeti letisztultságát és stílusát, viszont a belseje már teljesen a modern időkre szabott lesz. Új, pontosabb szenzort kapott, amit már nem a Microsoft készít közvetlenül: egy Pixart 3389 egységről van szó, ami jó hír, hiszen sokak szerint a Pixart készíti a legjobb gaming egerek szenzorait is mostanság, például a Logitech, a Razer, a Steelseries és a Zowie számára.

A Microsoft épp ezért a játékosoknak is ajánlja a legújabb egerentyűt: akiknek nem fontos, hogy futurisztikus ufónak nézzen ki az egere, csak a pontosság fontos, könnyen rákattanhat az ígéretek szerint. A klasszikus kinézet se tévesszen meg senkit, egyrészt az egér "háta" vagyon enyhén szemcsézett kialakítású a kényelmes fogásért, a gombokat is pontosabbra alakították, és a vezeték is strapabíróbb, mint egy hagyományos irodai egér kábele. És nagyon óvatosan, stílusosan még az RGB piacnak is odakacsintanak egyet: az eredeti IntelliMouse leghátulján egy piros LED mutatta az aktív állapotot, most itt egy RGB LED-csík figyel, amit az egér kezelőszoftverével szabhatunk testre, így a visszafogott kinézet mögött minimálisan ott kacsintgat a modern gamer gépek karácsonyfavilágításának apró társa.

A Pro IntelliMouse 60 dollárba kerül, tehát "szárazon" átszámolva nagyjából 15 500 forint, először az Egyesült Államokban kezdik árulni, de szeretettel várjuk Magyarország környékén is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.