Hirdetés

Legyőzte a Core i9-9900K-t a Huawei 24-magos processzora



|

Állítólag jobban teljesített a méréseken a 7 nm-es, 24-magos Huawei Kunpeng processzor, mint az Intel Core i9-9900K.

Hirdetés

A kínai ITHome arról kapott hírt, hogy a Huawei rövidesen piacra dobja Kínában az új asztali PC-jét, amelyet a cégen belül Pangu néven emlegetnek. A rendszer egy 7 nm-es, 24-magos Kunpeng 920 processzor speciális változatára, a Hi1620-ra épít. Ez a Kunpeng 920 3211K, amelynek a többmagos teljesítménye állítólag jobb, mint az Intel Core i9-9900K-nak. A szóban forgó chip az ARM Neoverse N1 mikroarchitektúrájára épít, akár 64-magos is lehetne, az órajele 2,4 és 3 GHz között alakul. Jelen esetben 2,6 GHz, és jár hozzá 8 GB RAM, 512 GB-os SSD, valamint Radeon 520-as mobilos grafika. 

Hirdetés

A Kunpeng 920-at a TSMC gyártotta 7 nm-es technológiával a Huawei számára, egészen addig, amíg az amerikai korlátozások ezt meg nem tiltották. 

A Huawei kínai üzleti és kormányzati használatra rakta össze a Pangut, vagyis a kínai UOS rendszert futtatja, a testreszabhatóság pedig egyenlő a nullával, még a CPU-t is az alaplaphoz forrasztják, és GPU-t sem lehet cserélni, továbbá Windows sem telepíthető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.