Hirdetés

Lehal a Ryzen 3000-es CPU-val és NVIDIA GPU-val szerelt PC-d? Segít az NVIDIA



|

Hamarosan vége szakadhat a véletlenszerű rendszer-összeomlásoknak az ilyen gépeken, mert dolgozik a javításon az NVIDIA.

Hirdetés

Azok, akik elsőként jutottak hozzá az AMD Ryzen 3000 szériás processzoraihoz, nem felhőtlenül boldogok. Sokan ugyanis véletlenszerű rendszer-összeomlásokat (WHEA) tapasztalnak az NVIDIA GeForce videokártyával szerelt gépükön. 

Hirdetés

Az érintett felhasználók segítségének hála az NVIDIA állítólag elég adatot tudott mostanra gyűjteni, hogy reprodukálja a hibát, és így hamarosan érkezhet a javítás. 

A kékhalál nagyon véletlenszerűen bukkan elő, ugyanakkor valószínűbb a baj, ha valaki grafikusan megterhelő feladatokat végez, például játszik. A probléma egyébként nem kizárólag az NVIDIA grafikus vezérlők tulajdonosainál jön elő, hanem az AMD videokártyáknál is előfordul. Jellemzően azonban több a panasz NVIDIA-oldalon. 

Először mindenki a PCIe 4.0 felületet hibáztatta, állítólag ezt nem szeretik az NVIDIA kártyák, és egyeseknél a PCIe 3.0-ra visszaállás megoldotta a gondokat. A szakértők szerint a kékhalálok hátterében azonban sokkal mélyebb problémák vannak, és talán a lapkakészletekkel vagy egyes Ryzen 3000-es CPU-kkal lehet gond. Amíg azonban az NVIDIA nem tálal ki, mindez csak találgatás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.