Hirdetés

Lehet, hogy a Samsung gyártja majd az Intel GPU-kat



|

A videokártyákért felelős részleg elnöke, Raja Koduri nemrég meglátogatta a Samsung egyik chipgyárát.

Hirdetés

Raja Koduri neve sokak számára ismerős: jelenleg ő az Intelnél a videokártyákért felelős divízió vezetője. Nemrég pedig a Samsung Electronics egyik chipgyárában járt, Dél-Koreában. Nem sokkal azután, hogy a Samsung bejelentette, elkészült az 5 nm-es EUV gyártástechnológiájával. 

Hirdetés

A spekulációk szerint Koduri feltérképezte, hogy mire képes a Samsung 10 nm alatt, illetve milyen gyártási ajánlatai vannak. Elképzelhető ugyanis, hogy az Intel Xe videokártyákba kerülő GPU-kat a Samsung sorozatgyártja majd. 

Az Intel saját gyáraival szemben egyre nagyobb a nyomás, a fogyasztói és az üzleti szektorban egyaránt. Mindenki arra vár, hogy végre elhozza a 10 nm-es chipeket az Intel. 

Az Intel GPU-k számára azonban nem lesz elég az Intel 10 nm-es technológiája, ugyanis a rivális AMD már most 7 nm-nél jár. Az NVIDIA pedig a következő-generációs GPU-knál vált 10 nm-es alatti eljárásra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.