Hirdetés

Lehet, hogy betiltanák a végpontok közötti titkosítást az amerikai politikusok



|

Sokan fontosabbnak tartják a bűnözők rács mögé juttatását a lehetséges biztonsági kockázatoknál.

Hirdetés

A Politico jelentése szerint egy múlt heti találkozón kiderült, hogy Donald Trump kormánya szeretné betiltani a végpontok közötti titkosítást. A megbeszéléseken a legfontosabb ügynökségek és minisztériumok vezetői is jelen voltak, és bár végleges döntés nem született, állítólag már nem sokáig marad titokban a törekvés. 

Hirdetés

Az olyan cégek, mint az Apple, a Google vagy a Facebook titkosítják az egyes végpontok között az adatokat, így csak a küldő és a fogadó felek tudják azt elolvasni. Emiatt azonban a politikusok szerint a terroristákat, a drogcsempészeket és a gyerekpornóval foglalkozókat sem tudják elkapni a hatóságok. 

Az FBI és az igazságügyi minisztérium állítólag a bűnözők rács mögé juttatását tartja a legfontosabbnak, akkor is, ha a meggyengített titkosítás biztonsági kockázatokhoz vezet. A titkosszolgálat és az adóhatóság is támogatja a törekvést, de más minisztériumok rámutattak, hogy mindez gazdaságilag és diplomáciailag is komoly gondokat okozhat. 

A tech cégek azután kezdtek el végpontok közötti titkosításon dolgozni, hogy Edward Snowden megtette a nagy bejelentéseit 2014-ben. Azóta is folyik a vita, hogy a hatóságoknak hozzá kell-e férniük ilyen vagy olyan jellegű adatokhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.