Hirdetés

Lehet, hogy jobban jársz az olcsóbb laptoppal



|

A NotebookCheck egyik tesztje bizonyította, hogy egyes esetekben az olcsóbb, Core i5 processzoros laptopok tulajdonképpen erősebbek, mint a jóval drágább, Core i7-es verziók.

Hirdetés

Mivel az Intel laptopokba szánt processzorait tekintve elég nagy a kínálat, ezért szinte bármilyen notebookot is veszünk, felmerülhet bennünk a kérdés: nem lett volna jobb többet költeni rá, erősebb CPU-t választani? 

Hirdetés

Az elmúlt időszakban azonban egyre több és több mérési eredmény bizonyította, hogy a Core i5-ös processzorokhoz mérten a Core i7-es chipek van, hogy csak picit gyorsabbak. Főleg, ha konkrétan a Core i5-8250U és a Core i7-8650U példáját nézzük. 

Döbbenetes módon azonban az is előfordulhat, hogy az ugyanabból a családból származó Core i7-es chip tulajdonképpen lassabb, mint a Core i5-ös modell. 

A NotebookCheck nemrég egy átalakítható HP EliteBook x360 1030 G3 laptopot tesztelt, két eltérő konfigurációban. A tesztek során arra jutott, hogy egyes esetekben a Core i5-8250U chippel szerelt verzió jobb teljesítményt nyújt, mint az, amelyikbe Core i7-8650U processzor van. 

Mindez azért is érdekes, mert ha az eltéréseket magyarázhatja is szoftveres különbség, akkor is tény, hogy a Core i5-ös széria jóval alacsonyabb költségek mellett kínál hasonlóan jó teljesítményt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.