Hirdetés

Lehúzta a rolót az Oculus Story Studioja



|

A VR-filmek világát vitte előre a stúdió, a jövőben azonban inkább a külső tartalomgyártás segítése a cél.

Hirdetés

A virtuális valóságot sokan a jövőnek tekintik. Az úttörők egyikének pedig az Oculust tartják, amely a Rift VR-headsetével jelenleg az egyik legnagyobb szereplő a piacon. 

Hirdetés

A Facebook tulajdonában lévő Oculus azonban sok nehézségen ment át mostanában: elég csak a zenimaxos botrányra és az 500 millió dolláros kifizetésre gondolni, vagy Palmer Luckey alapító távozására. 

A sort most a Story Studio bezárása folytatta. 

A Story Studio a VR-filmek világát vitte előre, olyan alkotásokkal, mint a Lost, a Henry, a Dear Angelica vagy éppen a Quill eszköz, ami az effajta élmények létrehozását segítette. 

Jason Rubin szerint csak az erőforrásaikat csoportosítják át annak érdekében, hogy hatást gyakoroljanak a szektorra, és a belső tartalomgyártás helyett inkább a külső produkciót támogassák. 

Azt nem tudni, hogy a Story Studio napokban bejelentett bezárása után a csapattagok (akik többek között a Pixarnál és a DreamWorks Animationnél is dolgoztak) a cégnél maradnak-e. Az sem tiszta, hogy stratégiai döntésről volt szó, vagy tényleg nehéz napokat él át az Oculus. Az viszont biztos, hogy a jövőben nagyobb hangsúly kerül a külső fejlesztésekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.