Hirdetés

Lelassulhat a Huawei chipek gyártása



|

Kémiai szennyezés miatt lassult be a gyártás a TSMC-nél, ami a Huawei és a HiSilicon mellett az NVIDIA-ra és a MediaTekre is kihat.

Hirdetés

A TSMC a világ egyik vezető chipgyártója, amely többek között a Huaweinek, az Apple-nek, a Qualcommnak, a MediaTeknek és az NVIDIA-nak is gyárt lapkákat. Kevesebb mint 6 hónap alatt azonban itt a második alkalom, hogy egy probléma miatt a chipgyártás lelassul. 

Hirdetés

A Nikkei Asian Review forrásai szerint ezúttal kémiai szennyezés miatt lassult le az ostyák gyártása, amiket a chipek készítésekor használnak. Az érintett üzem lassulása közvetlen hatással van az NVIDIA-ra, a Huaweire és a HiSiliconra, valamint a MediaTekre is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Kirin chipek gyártása is lelassulhat. 

A TSMC jelenleg is vizsgálja a részleteket, egyelőre nem tudni, hogy pénzügyileg melyik céget hogyan érinti mindez. A chipgyártó már korábban is aggódott a jelenlegi helyzet miatt, hiszen az Apple iPhone-ok iránti kereslet nagyban visszaesett, Kínában pedig más prémium mobil sem igazán megy. Az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háború sem segít. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a lassulások okoznak-e majd késlekedést esetleg termékmegjelenések kapcsán, de egyesek szerint mindez újabb indok lehet az áremelésekre (a szűkösebb készletek miatt). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.